Minä

Maarit

Olen oululainen, aktiivinen ja toimelias nainen. Koulutukseltani olen fysioterapeutti ja olen suorittanut naisyrittäjille kohdistetun fMBA tutkinnon ja Johtamisen erikoisammattitutkinnon JET sekä Vastuullinen johtajuus erikoistumisopinnot. Toimin yrityksessämme fysioterapiatyön ohessa toimitusjohtajana.  Työkokemukseni pohjautuu vahvaan ja monipuoliseen käytännön osaamiseen sekä elinikäiseen oppimiseen.

Poliittinen urani alkoi 12 vuotta sitten Roomassa. Ensimmäisellä neljän vuoden valtuustokaudella toimin Liikuntalautakunnan jäsenenä. Toisella neljän vuoden valtuustokauden Oulun toimin Tietotekniikka liikelaitoksen (OTT) johtokunnan puheenjohtajana ja varavaltuutettuna. Nyt kolmannella valtuustokaudella kunnalliset luottamustehtävät ovat olleet Hyvinvointijohtokunnan ja toimikunnan pj (2013–2015), Pohjois-Pohjanmaan liiton valtuuston ja Tarkastuslautakunnan jäsen (2013–2016) sekä Oulun kaupungin valtuutettu.

Muita luottamustoimia ovat Säästöpankki Optian isännistön jäsen, Pohjois-Pohjanmaan Liikunta ry hallituksen jäsen, Suomen Latu ry talviuintitoimikunnan jäsen ja Oulun Talviuimarit ry puheenjohtaja.

Urheilu-urani kesti 18 vuotta ja se vaati pitkäjänteistä ja tavoitteellista työtä. Uintiurani huipentui vuoden 1984 Los Angelesin olympiakisoihin ja menestykseen. Koin luonnollisesti jatkaa uinnin parissa ja siirryin valmentajan rooliin, jota kesti 15 vuotta.

Yrittäjänä olen toiminut nyt jo 22 vuotta ja kokemus on osoittanut sen, että yrittäjyys vaatii pitkäjänteistä arjen työtä, sitoutumista sekä tuloksellisuutta.

Kunnallisvaaliehdokkaana vaaliteemani liittyvät yrittäjyyteen ja työn tekemisen arvostamiseen, vanhusten kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin sekä liikuntaan jokapäiväisessä arjessa. Vaalitiimiin kuuluvat vaalipäällikkö Mira Karppinen ja Terttu Karppinen.

Arvojani ovat oikeudenmukaisuus, rehellisyys, tasa-arvoisuus, suvaitsevaisuus ja toisten ihmisten kunnioittaminen. Perhe on elämässäni tärkeä ja siihen kuuluvat aviomies, neljä lasta, kaksi lastenlasta, kaksi miniää, kaksi vävyä ja Iines-koira sekä muut lähiomaiset.

Huolehdin omasta hyvinvoinnistani monipuolisella liikunnalla, joista talviuinti on lähellä sydäntäni. Pidän lukemisesta ja mökkeilystä. Rentoudun luonnon läheisyydessä ja ystävien seurassa.

Maarit Sihvonen

Kunnalliset luottamustehtävät

Valtuutettu
Hyvinvointitoimikunnan puheenjohtaja (2015)
Pohjois-Pohjanmaan Liiton valtuuston ja tarkastuslautakunnan jäsen (2016)

Ammatin ja elinkeinon harjoittaminen

Toimitusjohtaja/ fysioterapeutti yrityksessä Raksilan Dent-Fys Oy

Hallintotehtävät pankeissa ja muissa rahalaitoksissa

Säästöpankki Optian isännistön jäsen

Etujärjestöjen luottamustehtävät

Suomen Fysioterapeutit ry hallituksen varajäsen
Pohjois-Pohjanmaan Liikunta ry hallituksen varajäsen
Suomen Latu ry Talviuintiryhmän jäsen

Hallintotehtävät merkittävissä järjestöissä

Oulun Talviuimarit ry puheenjohtaja