Myrskyn keskipisteessä auttaa hyvä itsetunto

Posted on Posted in Blogikirjoitukset

Takanani on mielenkiintoinen syksy valtuutettuna. Siirtyminen syyskuussa Kokoomukseen on ollut mediassa näkyvillä ja ihmisten puheissa harva se viikko. On rohkeutta tehdä valintoja, jos et ole tyytyväinen etkä saa asiaan kuuluvaa arvostusta omalle osaamiselle ja kokemukselle. Vähättely, osaamisen aliarvioiminen ja luottamuspaikan menettäminen ovat asioita, joita pohdin koko tämän valtuutuustokauden ajan ja etenkin viime keväästä alkaen. Nyt olen tyytyväinen ratkaisuuni ja toimintaan Kokoomuksessa, jossa voi olla oma itsensä ja toimia oikeasti kuntalaisten eduksi omien arvojen mukaisesti.

Valtuutetun velvollisuus on ilmoittaa esteestä, jolloin varavaltuutettu kutsutaan paikalle. Valtuutetulla on joskus myös muita edustustehtäviä tai henkilökohtaisia asioita, jonka vuoksi luottamustoimesta on poissa. Tätä ilmoitusvelvollisuutta olen noudattanut koko valtuutustokauden ajan. Myös nyt Kokoomuksessa, jossa tunnen olevani tasavertaisessa seurassa muiden luottamusmiesten ja -naisten kanssa. Ja voin vakuuttaa, että sitä vihreyttä, luonnon arvostamista ja oikeudenmukaisuutta löytyy erittäin paljon nimenomaan Kokoomuksesta. 

Me kaikki teemme jossain vaiheessa inhimillisiä erehdyksiä ja otamme niistä opiksi. Pohdin tässä hektisessä tilanteessa onko olemassa väärää varavaltuutettua vai onko kaikki varavaltuutetut oikeita ihmisiä? Harmillisesti me luottamusmiehet joudumme median pyöritykseen virheellisillä otsikoilla tai sanotaanko puoleksi totuuden kertomisella. Kannamme kuitenkin vastuun ja rohkeasti myönnämme virheet.  Myrskyn keskipisteenä oleminen on haastavaa ja opettavaista, hyvällä itsetunnolla ja asioiden avoimella käsittelyllä kaikesta selviää. On oikeudenmukaista ja velvollisuus korjata virheet, jotta luottamus kuntalaisiin säilyy. Kiitos Vasemmisto ja valtuutettu Mikko Viitanen.

Toivotan kaikille menestystä vuodelle 2017.

Maarit Sihvonen

valtuutettu, Oulu